CB GRUP BARNA – CB SANT BOI (COPA CATALUNYA-SETEMBRE 2007)

Partit clàssic d’inici de temporada amb dos equips que recuperen la Copa Catalunya després de passar un any per Primera Catalana.

Els locals amb el bloc de l’any passat més alguns reforços de jugadors d’equips de Primera (IPSI, SESE, Ciutat Vella) es presentaven davant l’afició de la Nau del Clot amb ganes d’agradar i de demostrar que el seu lloc és la Copa Catalunya i que els rumors negatius sobre el rendiment que oferiran enguany no tenen fonament.

Per contra, el Bàsquet Sant Boi amb fitxatges importants de jugadors plenament consolidats a Copa Catalunya com Xavi Memmninger i els absents Xavi Corcoy i Bernat Elías (lesionat) pretenia començar amb bon peu per  assentar el seu projecte esportiu a la màxima categoria del bàsquet català i no passar penúries per la permanència.

L’encontre va estar marcat per la igualtat constant durant quasi tot el partit malgrat que els locals acostumaven a manar sempre en l’electrònic per marges molt curts. Els primers compassos van evidenciar ja d’inici que si bé el Sant Boi disposava de més centímetres i quilos prop de l’anella, els interiors dels locals eren més ràpids i versàtils (Eduard Garcia i Rubén Aristin). Tot i això el duel de canoners el trobàvem al perímetre on tots dos equips acumulaven canells amb molta qualitat destacant especialment Xavi Memminger i Andreu Puig pels visitants i  Oscar Pérez i Albert Lacruz pels del Clot. Amb aquest panorama vam arribar al descans amb el CB Grup Barna “A” dominant el partit per 41-32.

En el segon temps, els entrenadors de tots dos equips van optar per jugar molts minuts amb 2 bases molt petits per bàndol per buscar un major control de la situació i per imprimir velocitat al joc. I segurament a qui més va beneficiar aquest estil de bàsquet va ser als visitants, ja que van aconseguir retallar les diferències desfavorables que van arribar a ser de 10 punts. Aquest bàsquet ràpid requeria molt combustible i l’equip del Baix Llobregat no anava especialment sobrat en aquest aspecte cosa que va acusar posteriorment en no poder fer una rotació més àmplia dels seus millors homes.

Amb aquest decorat d’empat tècnic es va arribar a l’última jugada del partit en què els visitants tenien 3 punts de desavantatge a falta de pocs segons, però possessió de la pilota. Després d’un temps mort in extremis, els taronges havien ideat una jugada de banda que segurament va acabar en mans del jugador inadequat que va llançar un tir de circumstàncies (molt desviat) des de 7 metres.

Amb aquest resultat, els del Clot tornen a Copa amb un treballadíssim triomf sobre el Bàsquet Sant Boi que segurament anirà a més durant el curs a mesura que el procés d’adaptació dels nous jugadors vagi lligat a un millor acondicionament físic que segur millorarà amb el pas de les setmanes.

ATENCIÓ A:

     – Eduard Garcia (CB Grup Barna): després dels partidassos (anotant més de 40 punts a la Nau) que la temporada passada va fer contra el Grup Barna, l’exjugador del CB IPSI i del CB Hospitalet fa el salt a Copa Catalunya. Destaca per la seva mobilitat i agilitat per jugar de 4 i la seva envergadura.

     – Ruben Aristin (CB Grup Barna): alerpivot treballador (si no ens falla la memòria exjugador de ETP Clot) que aconsegueix escombrar tot el que ningú vol sota l’anella. És el cor de l’equip i ho dóna tot a la pista aportant personalitat al seu equip. Si té la pilota sota l’anella encarat al cèrcol (sobretot després de rebot ofensiu) no piqueu a la seva finta més habitual. Simularà una passada que no existirà mai. Quedeu avisats!

     – Andreu Puig (Bàsquet Sant Boi): fixeu-vos bé amb aquest tros de jugador ja que és capaç de penetrar cap a bàsquet amb una potència extraordinària com acribillar des de 6,25 qualsevol defensa tancada. Cal estar pendent sobretot de puntejar el seu llançament.

     – Xavier Memminger (Bàsquet Sant Boi): aquest exjugador de Joventut de Badalona i Centre Catòlic d’Hospitalet entre d’altres equips és pur talent. Alterna les posicions de 2 i de 3 i també va tenir en el partit comentat alguna estoneta de base. És un tirador exquisit i cal anar en compte sobretot després de bloqueig directe perquè si el seu home el passa per darrere no s’ho pensarà i armarà ràpidament el braç.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s